Stravování dle pěti prvků

Přednáška JOBS
Přednáška o způsobu stravování a zdravém životním stylu „Stravování dle pěti prvků “

Datum konání

28. 2. 2019   15:00

Místo konání

E155 PEF

Jazyk

česky

Popis obsahu přednášky

Způsobů stravování existuje mnoho druhů a vyznat se v nich není jednoduché.
Stravování dle pěti prvků je systém, který respektuje energie, které máme
obsažené v těle. V případě nerovnováhy lze tuto zpět navodit pomocí jídla. Jen
je potřeba respektovat, že energie v přírodě se mění a lidé jsou součástí
přírody. Z toho vyplývá nutnost, stravovat se v každém ročním období trochu
jinak. Tento systém stravování jako jeden z mála řeší termické působení
potravin na naše těla a také se věnuje vyrovnání povětrnostních podmínek.
Strava umí naše těla zahřát i ochladit, zvlhčit i vysušit. A o těchto působeních
bude přednáška pojednávat.

plakat-soustalova.png

Osnova přednášky:
1. Teorie pěti prvků - krátký vhled
2. Strava v zimě
3. Strava na jaře
4. Strava v létě
5. Strava na podzim
6. Úprava stravy dle roku narození

Přednášející

RNDr. Magdalena Šoustalová

RNDr. Magdalena Šoustalová vystudovala biochemii na brněnské Masarykově
univerzitě, kde také později obhájila ve stejném oboru rigorózní zkoušku. V
profesní praxi se dlouho věnovala plánování potravinářských provozů a pak i
prodeji strojů v potravinářství. Zajímá se o působení potravin na organizmus a o
tradiční čínskou medicínu. V současné době se věnuje poradenské činnosti
v oblasti stravování a zdravého životního stylu. Ráda se o své vědomosti podělí i
s Vámi.

Studenti ČZU se mohou přihlašovat svým uživatelským jménem a heslem jako do UIS

 

Přednášky a akce

 

Facebook PEF
Provozně ekonomická fakulta ČZU v Praze
Pro zobrazení FB widgetu musí být povolena všechna cookies

 

Projekt JOBS PEF

Realizováno v rámci projektu Modernizace studia a studijních programů, kvalita a poradenství na ČZU v Praze, reg. č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002386, který je spolufinancován Evropskou unií.

logo-eu.jpg logo-msmt.jpg